Small game fishing

Priča o brodu Fjaka

Gajeta 6.40 m – brodograditelj – Pičuljan (Rab) 1967. god. U originalnoj verziji napravljena sa jarbolom i jedrima (glavno jedro + flok) za ribolov i jedrenje.

Nakon 50-ak godina “prilagođena” za rekreacijski ribolov. Demontažom jarbola i izgradnjom nadkabine dobijena je stajaća visina u kabini i uvjeti za višednevni boravak na moru. Frižider, škrinja, plinski štednjak i sudoper sa tekućom vodom (150 L) za pranje suđa i tuširanje omogućuju vrlo udobne uvjete za boravak na moru za 2-3 člana posade. Pogonjena dizel motorom marke Yanmar 18 KS razvija brzinu do 7 čv. uz jako malu potrošnju (cca. 2.5 L/sat). Vlasnik i skiper ove ljepotice profesionalni je skiper već 30 godina sa preko 100.000 nautičkih milja provedenih na moru.

Škola ribolova

Gajeta Pićuljan namjenjena je rekreacijskoj plovidbi Jadranom kao i rekreacijskom ribolovu. Moguća je i poduka ribolova, a brod je opremljen za sve vrste rekreacijskog ribolova profesionalnom ribolovnom opremom za 2 člana posade. Za sve detalje oko uvjeta najma broda i skipera te organiziranja škole ribolova javite se na navedene kontakte. 

Galerija

Galerija fotografija kroz povijest ribolova Fjakom govori više od tisuću riječi

Fjaka

FJAKA – uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo. Dok u Indiji i drugdje fjaku postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona je jednostavno Božji dar.

STRANICE

NASLOVNA
SKIPER USLUGE
FOTOGRAFIJA
CHARTER
SMALL GAME FISHING
KONTAKT

KONTAKT
PRATITE ME